Projekta pārskats par periodu no 01.06.2020. līdz 31.08.2020.
Pārskata periodā veikta melnalkšņa mizas ekstrakcija. Pārbaudīta ūdens pH ietekme uz melnalkšņa mizas ekstraktvielu iznākumu un to ķīmisko sastāvu. Lai noteiktu efektīvāko ekstrahentu un to koncentrāciju sekundāro metabolītu – polifenolu iegūšanai, laboratorijas apstākļos veikta ekstrakcija pie rekomendētiem ekstrakcijas parametriem, par pamatu izmantojot iepriekšējos eksperimentos iegūtos rezultātus, kas ietvēra: ekstrakcijas temperatūru, laiku un ekstrahenta-biomasas attiecību.
Veikta ekstraktu ogļhidrātu komponentes kvalitatīva un kvantitatīva analīze ar GC metodi. Izpētīta mizas mikroviļņu ūdens ekstrakcijas režīmu (temperatūras un ekstrakcijas ilguma) ietekme uz melnalkšņa ekstraktu iznākumu un procesa īpatnējo enerģijas patēriņu. Paraugiem, kas iegūti ar mikroviļņu ekstrakcijas metodi, uzsāktas arī analīzes kondensēto tanīnu satura noteikšanai. Izmantojot analītiskās pirolīzes metodi (Py-GC/MS), veiktas melnalkšņa mizas ekstraktu, kas iegūti ar paātrināto un mikroviļņu ekstrakciju, ķīmiskā sastāva analīzes.